Spicc cipő

Mire figyelj a spicc cipő varrásánál?

Ha megvetted az első spicc cipődet, akkor azt is meg kell tanulnod, hogyan készíted elő a táncra. Bonyolultnak tűnhet elsőre, de hamar rá fogsz jönni, hogy könnyedén elsajátítod a procedúrát.  Ha felkészülsz a szükséges eszközökből, nem lehet problémád a varrás alatt.

A cipő mellett kelleni fog gumi, szalag, gyertya, gyufa, tű, cérna és olló.

Ha magad varrtad a gyakorló cipődet, akkor pontosan tudod, hogy a gumi feszessége nagyon fontos, spicc cipőnél és még inkább igazabb. Nem szoríthat, nem lóghat, viszont nagyon kell tartania. Ezért pontosan kell dolgoznod a méretezésnél. Tedd a lábad a cipőbe, és illeszd a lábfejedre úgy a gumit, mintha már oda lenne varrva. Érezned kell, hogy pont jó. Ha ez megvan, gyertyával ess neki a végének, hogy megakadályozd a rostszálak futását. Keresd meg a cipő végösszevarrását, és attól ujjnyira helyezd el a gumit. Itt kezdheted a varrást.

A soron következő kellék a szalag, melyet négy egyenlő részre kell osztani. A gumihoz hasonlóan, a szalag végeit és célszerű megkapatni a gyertya lángjával, hiszen a szalagszálak még gyorsabban futnak, mint a gumin. Mielőtt felvarrod, nézd meg, melyik oldalon van a szalag, ugyanis általában a tompa fényű simul a bokádra, a ragyogó szatén pedig a közönségé. Kanyarintsd be a cipőt, mintha meghajolna, az anyag bevágásánál fogod elkezdeni a szalag varrását.

Meg is vagy, ugye nem volt bonyolult? Már csak a kötést kell megtanulnod, és jöhet a piruett!